Dark & Cold

2020-Feb-07Invigning med tävling i vakpoesi

Den 14-15 februari 2020 går i mörkrets och kylans tecken i Skellefteå. Den 14 februari genomförs ett seminarium om mörker och kyla och samma dag invigs världscuptävlingen i vintersim och tävlas det i vakpoesi. Tävlingen i vintersim arrangeras den 15 februari.

PROGRAM

14/2 kl.14.00-15.30 

Världens Coolaste Seminarium

I Tipitältet vid Stadsparken i Skellefteå

Med: Alexander Jakovlev, International  Winter Swimming Association, IWSA, som talar om vintersimning runt om i världen. Dessutom berättar Jarkko Enqvist, Mörkrets och Kylans Glada Vänner, om satsningen på “Världens Coolaste Centrum” i Skellefteå.

14/2 kl. 18-19

Invigning av världscuptävlingen i vintersim

Ute på isen nedanför Bryggarbacken i Skellefteå

Med Agneta Hansson, kommunstyrelsen i Skellefteå och Mariia Yrjö-Koskinen, ordförande,IWSA. Här avgörs också tävlingen i isvakspoesi där finalisterna läser sina dikter i en isvak. Efter invigningen bjuds det på en föreställning i samarbete med Skelleftebygdens berättarförening och Nordiskt berättarcentrum.  “Being salmon, being human” framförs av jojk- och ljudartisten Torgeir Vassvik, filosofen Martin Lee Mueller och berättaren Tiril Bryn.

15/2 kl. 10-16

Öppna Skandinaviska mästerskapet i vintersim, vilket är en del av världscupen.

Ute på isen nedanför Bryggarbacken i Skellefteå

Här tävlar simmare från 13 nationer i vintersimning 25, 50 och 100 meter och dessutom deltar 46 lag i stafetterna.

Arrangörer: Mörkrets och Kylans Glada Vänner i samarbete med Skelleftesim.