Dark & Cold

2020-Feb-02Invigning av Vintersim med mat och teater

Being salmon, being human

I samband med invigningen av Vintersimtävlingen i Skellefteå den 14 februari kommer Mörkrets & Kylans Glada Vänner, tillsammans med Skelleftebygdens berättarförening och Nordiskt berättarcentrum att arrangera en föreställning, ”Being salmon, Being human”.

Föreställningen, som är på engelska, kommer att genomföras i ett tipitält vid Stadsparken där det också serveras mat. Du minglar och äter en samiskt inspirerad wok med sås av rårörda lingon, stående eller sittande på bänkar med renskinn. Det kommer att vara lite kyligt, så varma kläder och skor rekommenderas.

Being salmon, being human, handlar om hur den vinstdrivna laxindustrin förvandlat laxen till en biomassa. Med jojk, filosofi och berättelser från samisk och nordamerikansk tradition berättas om relationen mellan människa och lax som funnits sedan urminnes tider.

Medverkande: Jojk- och ljudartist Torgeir Vassvik, filosofen Martin Lee Mueller och berättaren Tiril Bryn.

Köp biljetter på:

https://secure.tickster.com/sv/vxxha9l6h3g9n7g/products

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=6pWQe00W6Wk

Program den 14 februari

18.00 Invigning Vintersim

Vakpoesi – de tävlande läser dikter i isvak

Underhållning – musik ur isvak

 

Prisutdelning vakpoesi

 

Mat och föreställning, Being salmon, being human