Dark & Cold

2017-Feb-19Lyckad världscuptävling i Skellefteå

Den 11 februari 2017 genomförde för sjätte året i rad Mörkrets och Kylans Glada Vänner det öppna Skandinaviska Mästerskapet i vintersim. Tävlingen som gick av stapeln i Skellefteå ingick även för andra året i världscupen.

– Vintersimmet i Skellefteå växer år från år och nu hade vi cirka 400 startande från 21 länder. Mest har antalet stafettlag växt. Tidigare har det handlat om ett 20-tal vilket nu utökades till 38 lag, berättar Lars Westerlund, ordförande för Mörkrets och Kylans Glada Vänner.

De tävlande bestod både av glada amatörer och av simmare som ”lever för” sporten.

De grenar som avverkades var 25 meter bröstsim, 50 meter frisim, 100 meter frisim och 4×25 meter bröstsim.

Den yngste tävlande av letten Alexandrs Jakovlevs, 15 år och den äldste var dansken Jan Johansen, 77 år.

Resultaten från tävlingen finns på http://livetiming.se/results.php?cid=3208