Dark & Cold

2017-Jan-29Världsmästare kommer till Skellefteå

Till årets världscuptävling i vintersimning i Skellefteå kommer många starka vintersimmarprofiler. En av dem är den flerfaldiga världsmästaren Anna-Carin Nordin. 2013 blev hon den första kvinnan i världen som fullbordade den prestigefulla “Oceans Seven”, som hon genomförde under tre år. I utmaningen ingår sju kanalsimningar utan våtdräkt på sju olika kontinenter. Detta har tidigare bara klarats av irländaren Stephen Redmond.

Samma år slog hon också Sally Bauers gamla svenska rekord från 1951 över Engelska Kanalen. Anna-Carin simmade sträckan på 12 timmar och 59 sekunder. Hon har också världsrekordet som Ice Swimmer när hon 2012 simmade 1,6 kilometer i fyragradigt vatten på 31 minuter och 18 sekunder.

En annan vintersimmarprofil som kommer till Skellefteå är fransmannen Alexandre Fuzeau som går under smeknamnet Ice Doctor.