Dark & Cold

2016-Aug-07Mikael Nilsson im memoriam

Föreningen För Mörkrets och Kylans Glada vänner har förlorat sin idésnickare och visionär och samtidigt en arbetsmyra.

Mikael hade ett jättestort hjärta och han hade väldigt svårt att saga nej. Därför var det alltid lite äventyrligt att säga att vi ska ha ett lunchmöte nu på tisdag eller en afterwork nu på fredag, Mikael sa ju alltid JA det blir trevligt och sedan ringde han och sa tyvärr kan han inte komma. Man skulle ju tycka det var självförvållat när man avtalade om en afterwork med en man som aldrig slutade jobba. Mikael var den som levde i nuet och han gjorde det in I det sista. Beundransvärt.

Via Thule In skapades de första paketeringskoncepten inom turismen. Sedan blev det vintersim och från husbåtar till husbyggen och semesterbyar. Han var en förebild för oss genom att trots dyslexi ta universitetsexamen, trots stamning hålla föredrag för stora grupper, trots brist på tid hela tiden skaffa nya vänner och skapa affärsmöjligheter. Mikael var inte så noggrann när det gällde detaljer som till exempel tider samtidigt som han aldrig glömde detaljer i samtal och planer på nya verksamheter.

Att ha lärt känna Mikael har varit en ynnest.

Jarkko Enqvist

Styrelseledamot och en av grundarna av Föreningen för Mörkrets och Kylans Glada Vänner