Dark & Cold

2014-Jul-04ANNA-CARIN NORDIN VÄRLDSMÄSTARE I VINTERSIMNING


Föreningen Mörkrets och Kylans Glada Vänner har nu fått sin första världsmästare i vintersimning. Det blev Anna-Carin Nordin som den 20 mars tog hem guldet på 450 meter i sin åldersklass vid VM, som genomförs i finska Rovaniemi. Hennes tid var 7.38, 04.

Anna-Carin Nordin försvarade därmed sin världsmästartitel som hon vann vid senaste VM i vintersimning 2012, som genomfördes i Riga. Den gången tävlade hon för Tyresö SS.

Anna-Carin Nordin, som bor i Jättendal, Hälsingland, är Nordens främsta långdistanssimmerska. 2010 slog hon Sally Bauers svenska rekord från 1951 över Engelska kanalen och hon har världsrekordet på 1600 meter vintersimning. 2013 blev hon den första kvinnan som klarade Ocean’s Seven. Det handlar om sju långdistanssträckor runt om i världen: Nordkanalen, Cook-kanalen, Molokaikanalen, Engelska kanalen, Gibraltarsundet, Catalinakanalen och Tsugarukanalen.
– Vi är glada och stolta över att ha Anna-Carin Nordin i vårt team och hon har betytt mycket för vårt arbete med att lansera vintersimningen i Sverige. De senaste tre åren har vi arrangerat SM i Skellefteå och nu siktar vi mot att få arrangera VM i vintersimning 2018, säger Lars Westerlund, ordförande i Mörkrets och Kylans Glada Vänner.